21.05.2017

Početak pre početka...

CREATED BY TEATRIX 21:01 PM
labels:

U vreme dok smo planirali venčanje ja sam završavala postdiplomske studije u Melburnu i uglavnom sam dekorativne i druge elemente kupovala u pauzama između dva ispita dok sam se opuštala i pripemala za nove obaveze.

Odredili smo datum za tačno mesec dana od moga dolaska u Beograd, što je značilo i manje vremena za organizaciju, ali sam vreme provedeno u Australiji dobro iskoristila u planiranju i sanjarenju pa sam u Beograd stigla sa jasnom vizijom koju je trebalo sprovesti u delo. Moje drage sestre i mama su mi pomogle da ostvarim sve svoje zamisli, a da pritom ni jednoj od nas nije bilo na pameti da ćemo uskoro uploviti u vode profesionalnog planiranja i dizajniranja venčanja.

Dan „V“ protekao je kao san J. Vreme je stalo. Zahvaljujući dobro osmišljenim detaljima dočarali smo atmosferu venčanja na otvorenom, u sred urbanog okruženja u samom srcu užurbanog Beograda. Prostor COMUNALE upotpunio je i zaokružio ceo koncept opuštenog, romantičnog i svedenog venčanja. Eklektičan spoj minimalizma, retro duha i romantičnih detalja bio je nestvaran.

U toku prve polovine dana organizovali smo koktel sa ručkom koji se u večernjim časovima pretočio u funky žurku. Uz promene dekora, prostor i atmosfera doživljavaju potpunu transformaciju u večernjim časovima, tako da iako se sve odvijalo u istom prostoru imali ste osećaj da se ceo događaj izmestio sa verande u nekom vrtu, u toplu septembarsku noć na vrh nebodera na Menhetnu.

Jedan od detalja koji se posebno dopao našim gostima jesu polaroid fotografije snimljene tokom svadbenog ručka i ceremonije venčanja a kojima smo dopunili večernju postavku dekoracije i omogućili svima da iznova uživaju u najlepšim momentima kroz našu mini galeriju. Danas nam prijatelji u šali govore da smo bili van svog vremena pošto je Instagram era došla nakon našeg venčanja. ;-)

Ne znam baš da li smo odgovorni za popularizaciju društvenih mreža ali jedno je sigurno o stolu sa dezertima se dugo pričalo. Želela sam u potpunosti da razmazim naše goste pa smo osmislili i u dekoraciju uključili dezerte koji su svojom bojom i načinom na koji su bili servirani, na skatkom stolu, doprineli da sve bude izuzetnije.

Obožavam cveće na venčanjima pa sam uživala birajući odgovarajuće za naš savršen dan. I opet verujući kako je „manje ipak više“ i kako bi ostali dosledni duhu našeg dizajna za samo venčanje i svadbeni ručak smo odabrali da dominira hortenzija, dopunjena sezonskim sitnim cvećem. Paleta boja se protezala od nežno ružičaste, do bele sa zelenim, žutim i ciklama detaljima. Mirisi leta su se širili na sve strane i sve je bilo tako razigrano, živo a opet savršeno uklopljeno u minimalistički enterijer.

Za veče smo odabrali kraspedije aranžirane u staklenim retro bocama koje su bile pun pogodak pošto su pod noćnim osvetljenjem bile kao postamenti za našu mini galeriju uspomena.

Bilo nam je izuzetno važno da se naši prijatelji i dragi gosti osete dobrodošli kao i da sa njima podelimo delić našeg intimnog doživljaja ovog nezaboravnog trenutka i mislim da smo u tome i uspeli. Ono što je nakon venčanja došlo kao bonus jeste i poslovna ponuda od devojke koja je videla fotografije sa našeg venčanja i poželela da moje sestre i ja dizajniramo njeno. Gotovo sudbinski Tetarix tim je rođen i od tada uspešno posluje uglavnom zahvaljujući preporuci brojnih zadovoljnih klijenata koji su želeli sa nama da odsanjaju svoj dan venčanja.

Vanja